25.5.06

未死

我見無乜人post comment,諗住梗係個個買哂報紙睇,況且又唔係到到有得上blogger update,吞吓pop,人之常情。

23 comments:

chaco said...

更新了,好!

繼續支持。

wosix said...

我都會常來看呢!
喜歡你一針見血的話語

Van said...

仲以為佢搞掂左雲妮/比人搞掂左->大結局添 :evil:

eric said...

當今世上竟然有「地方」可以交到新稿,但係上唔到Blog做update?咁難搵都俾方兄搵到,仲係果度十幾日,真係難為你咯,方兄!

bingoalwin said...

我常來看!
waiting your new book

ben said...

寫得很好,繼續努力!

Anonymous said...

Blog最正既地方係互動嘛! 我地係報紙睇完再上黎, 都想睇下有冇d野係報紙睇唔到的嘛!

雲妮 said...

卓,

唔好成日吞pop!

雲妮

Anonymous said...

唔好吞pop ar, 好多人返工o個陣睇ga, 你咁做會影響香港o既競爭力!!!!!

johnlone said...

我每日都有上o黎check ga~ 支持!
comments 少o左, 可能係近期文章唔夠火辣/hot, 偶然再寫下雲妮, 見o岩位就同孔生開拖 (今日個篇一絕), 再唔係爆下信報D內幕, 相信comment數量回升, 指日可待!

Anonymous said...

好o羅﹐呢個blog 終于從冬眠狀態中甦醒。都話要你0地環保﹐0吾好開o甘大0的冷氣。

方生你本書有機會我會買﹐但書一定不可代替你的blog。因為你的文章最多算係鮮花﹐你的blog上的留言卻絕對稱得上是綠葉。

dreamfly said...

blog可以直接用email來發佈,甘樣就會方便好多,send個email就搞掂.

大傢可以subscribe個blog既RSS FEED, 甘樣就可以及時知道blog幾時會updata.

PCCW said...

你個blog除左你的大作,仲有班fans的comment係我想睇的,咪唔上文到你的blog呀!

整餅怪人 said...

雲妮, 美蓮一出, 方小生現形.....

我已預計到, 你呢兩日會寫聯想...期待ing...

Anonymous said...

方生應係上左大陸. 因內地封左 blogger 佢至更新唔到而已.

孔少林 said...

一條好link ,講出 big 4 人的心聲 :

http://leehangkei.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=120761

劉基利 said...

少少意見!

我諗方兄可以抽少少時間覆留言,留言一定會超多!因為港燦那邊很熱鬧呢!

Anonymous said...

“方生應係上左大陸. 因內地封左 blogger 佢至更新唔到而已. ”

是嗎?請方生說清楚,不要甚麼事,包括方生自己承認的吞pop,都賴了大陸。

Anonymous said...

奇怪,陳水扁弄得台灣天怒人怨,為何林行止從不撰文批評阿扁?

評林行止 said...

「奇怪,陳水扁弄得台灣天怒人怨,為何林行止從不撰文批評阿扁?」

因為林行止是阿扁的擁躉。

還記得319鎗擊案後,國親支持者在總統府前示威,通宵不去。林行止便在專欄中,呼籲台灣當局要武力清場。

各位如果不信,大可去圖書館,查一查林行止當天的言論,是否如此。

講開林行止 said...

最近林生多次評論伊朗『核能』事件,都只提伊朗有意制造『核武』,其實這是他的推想,不知整件事的人容易給他誤導。


是這段嗎?
...總統府前的泛藍支持者持續三天的「靜」坐,已屬「非法集會」,把他們驅散,台北市政府責無旁貸;至於說此事已演變成政治事件,市長無能為力,則欠缺說服力,因為不論示威的性質、動機與口號是什麼,在那裏生事那裏的地方政府便要負責清場...

清場 -- 評林行止 said...

謝謝。便是這段。

當日小弟曾給了林行止一封信,指責他比北京 89 年 6-4 屠城派更不堪。當年李鵬等也容忍學生在天安門示威個多月才清場。想不到國親支持者示威才兩三天,林行止便高呼「清場」。

這便是林行止。不知他看到他支持的陳水扁和民進黨,今天貪污腐化到了這個地步,有何感想。

fan 屎 said...

咁呀卓兄即係幾時出書呢吓? 好心急呀!